helen verkaik  |    helen@haviktxt.nl   |  +31 616414934

haviksoog
facebook linkedin

Iedereen kan schrijven, dacht ik toen ik net van de universiteit kwam. Ik was naar mijn idee een van de weinigen die op de vraag 'wat wil je later worden?' nog geen helder antwoord had. Mijn moeder probeerde me op weg te helpen. "Jij kan goed schrijven". Maar dat kon iedereen toch?

Inmiddels weet ik: niet iedereen wordt zo enthousiast van woorden en letters, d's en t's, als ik. Wat me daarbij helpt: ik ben gek op details. In het algemeen, maar ook in teksten. Mijn haviksoog staat erom bekend elke dubbele spatie en tante betje te herkennen.

Ervaring

Dankzij mijn jarenlange ervaring, onder meer bij de NOS, schrijf ik moeiteloos voor... ja, voor wie niet?! Mijn specialisme is het toegankelijk maken van ingewikkelde stukken. Ik schreef voor verschillende doelgroepen: jongeren, oudere luisteraars en iedereen daartussenin. En voor verschillende platforms: internet, radio, papier en voice-overs voor video's.

Daarnaast ben ik deskundig in storytelling, eindredactie, redigeren, interviews afnemen en uitwerken, research en social media. En ik hou ervan om anderen te begeleiden, te coachen in het schrijversvak.

Ik lees trouwens ook graag en veel en dan bedoel ik niet alleen de Buis & Haard in de VARA-gids. Voor meer guilty pleasures mag je best contact met me opnemen – voor een opdracht ook.

Meer weten? Check mijn LinkedIn.
"Naast dat ze een feitelijk verhaal beeldend en boeiend kan opschrijven, is Helen taalkundig ongenaakbaar. Ze kan complexe informatie vlot en begrijpelijk verwoorden in teksten en anderen hierop coachen. Daarnaast is ze een hele fijne collega, ik zou iedereen aanraden met haar samen te werken."
Melvin Captein, adjunct-chef NOS op 3